Home O nama Nastava Kursevi Nivoi Kontakt
kurs engleskog

Kursevi engleskog jezika

Dečiji kursevi (deca od 6 godina starosti)

Naši kursevi za školsku decu podrazumevaju opismenjavanje na engleskom jeziku, i kontinuirani rad na razvijanju sve četiri jezičke veštine (govor, pisanje, čitanje, razumevanje), po programu prilagođenom uzrastu i stepenu znanja Vašeg deteta (od elementarnog do naprednog nivoa). Očekujte mesečni telefonski razgovor sa nastavnikom, kao i dvomesečni pisani izveštaj o napredovanju Vašeg deteta.
Koristimo interaktivne Longman udžbenike iz 2008. Pored redovnog programa, u rad na času uključujemo dodatne sadržaje sa ciljem da učenje učinimo što zanimljivijim i pristupačnijim i za Vaše dete. Trenutno u ponudi:

  • poetry corner (poezija za decu na engleskom jeziku)
  • music corner (muzika za decu)
  • discussion corner (kratke diskusije o pročitanim pričama, odgledanom TV programu, filmu i sl)
  • drama corner (igre improvizacije, dramatizovanje priča i pesama koje čitamo u toku kursa, priprema kratkih skečeva)
  • grammar corner (gramatički kutak – bauk gramatike nestaje kada Vaše dete nauči da postoje gramatičke igre)

Cool-teens (deca 15-19)

Ako ste roditelj tinejdžera, onda znate da je, u ovom uzrastu, najproblematičnije zainteresovati Vaše dete za kontuirani rad i prihvatanje još jedne obaveze mimo onih redovnih, školskih. Zato se mi u ITAKI trudimo da sadržaj kurseva za ovaj osetljivi uzrast prilagodimo interesovanjima tinejdžera (popularna muzika, film, sport, moda, teenage magazini, internet). U radu koristimo Longman udžbenike iz 2008. godine, koje kombinujemo sa našim, autentičnim materijalima. Nudimo kurseve od početnog do naprednog nivoa znanja. Redovan deo časa za tinejdžere su diskusije, grupni projekti, video i internet nastava.
Očekujte mesečni telefonski razgovor sa nastavnikom i dvomesečni pisani izveštaj o napredovanju Vašeg deteta.

Poslovni kursevi

Govore li pravnici, ekonomisti, novinari, doktori i umetnici istim jezikom? Da li su samo forme izražavanja (fraze, vokabular, prihvatljivi ton i sl) drugačiji, ili se radi o zasebnim jezicima?

Ukoliko i dalje niste sigurni, postavite sebi pitanje: postoji li POSLOVNI SRPSKI jezik i dobićete odgovor i na pitanje: postoji li BUSINESS ENGLISH?

U ITAKI, verujemo da postoji jedna i jedinstvena JEZIČKA KOMPETENCIJA (poznavanje jezika, opšta sposobnost izražavanja), a mnoštvo JEZIČKIH VEŠTINA (na pr: veština pisanog izražavanja, poznavanje vokabulara specifičnog za određeno polje delatnosti i sl). Zato, u našim poslovnim kursevima nudimo programe koji će Vam pomoći da podignete nivo Vaše opšte jezičke kompetencije, i da se, uz to, skoncentrišete na oblast koja je Vama bitna – menadžment, marketing, finansije, prava, medicina, IT, turizam, umetnost.

engleski kurs jezika

Poslovni kursevi

Vi utičete na izbor jezičkih veština kojima želite da ovladate u toku jednog kursa (telefoniranje na engleskom, poslovna prepiska, pregovaranje, vođenje sastanaka, prezentacije, pravnički vokabular) – Vaš profesor utiče na izbor programa koji će pomoći Vašoj jezičkoj kompetenciji i Vašim jezičkim veštinama da dostignu željeni nivo.

Nudimo kurseve na svim nivoima (od elementarnog do naprednog) i pripremu za polaganje ispita BEC (Business English Certificate). Koristimo interaktivne udžbenike iz 2008. godine (Business for Life, Marchall Cavendish Ed., www.mcelt.com/business/) uz dodatne autentične materijale koje dobijate od svog profesora u toku kursa, besplatno.

Časovi se organizuju u našem studiju, ili kod Vas u firmi, u terminima koje Vi određujete.
Odobravamo popust za firme koje upisuju preko deset polaznika.

Opšti kursevi za odrasle

Individualno, u paru ili u maloj grupi, obnovite i aktivirajte svoje postojeće znanje. Steknite nova znanja i veštine. Ne dozvolite da budete stranac u današnjem svetu!

Kurseve organizujemo na svim nivoima (od elementarnog do naprednog), u tromesečnim semestrima (nastava se odvija dva puta nedeljno, po 90 minuta)
Koristimo interaktivne Longman udžbenike iz 2008. godine, uz dodatne autentične materijale koje dobijate od svog profesora u toku kursa, besplatno.
Organizujemo tematske diskusije, literarni kružok, filmske projekcije

Intenzivni kursevi

Jednomesečni programi za sve nivoe znanja
Nastava se odvija svakoga dana (ponedeljak - petak), u blokovima od 2 x 90 minuta, u terminima koje Vi birate
Intenzivni kursevi su idealni za brzo aktiviranje postojećeg pasivnog znanja jezika i sticanje jezičkih survival skills (veština neophodnih za preživljavanje na stranom jeziku)

Raspričani kursevi – časovi konverzacije, od srednjeg nivoa

Ukoliko ste ovladali osnovnim veštinama sporazumevanja, spremni ste za naše časove diskusije!
Sem raspričanog kursa, nudimo četiri devedesetominutna časa diskusije na mesečnom nivou (moguće ih je kombinovati sa opštim, poslovnim ili intenzivnim kursem za odrasle, ili pohađati ih nezavisno od ostalih kurseva u ponudi).
U izboru tema, uzimamo u obzir Vaše sugestije i interesovanja.
Diskusije o aktuelnim temama su idealna prilika da proširite vokabular i steknete samopouzdanje u usmenom izražavanju.
Počnite da mislite na stranom jeziku – dođite da diskutujemo!

Vikend druženja

Ako ste tokom nedelje zauzeti, odlučite se za naša vikend druženja – ITAKA organizuje časove, diskusije, filmske projekcije, besplatne konsultacije i vikendom
Tromesečni redovni vikend kurs – 90 minuta, svake subote i nedelje
Tromesečni intenzivni vikend kurs – 2x 90 minuta (sa desetominutnom pauzom), svake subote i nedelje

Priprema za polaganje međunarodnih ispita

Kroz naše kurseve pripremamo Vas za polaganje standardizovanih testova znanja, čime stičete međunarodno priznate sertifikate.

  • Engleski jezik – Cambridge ESOL standardizovani testovi znanja (KET, PET, FCE, CAE, IELTS, BEC), u organizaciji Britanskog Saveta (British Council).
  • Italijanski jezik – ispiti CELI; CILS i IT, u organizaciji Italijanskog Kulturnog centra.


 
ITAKA d.o.o.
Dunavski kej 15, 11000 Beograd, Srbija
Tel: +381 62 89 50 866
E-mail: bojanabastadamjanovic@gmail.com

© 2010 ITAKA. All rights reserved.